Pizzy a slané koláče,

Pizza s květákovým korpusem

3.1.18 ApiAstrum 0 Comments

Odlehčujeme, ale chutě jsou, takže labužnicky! Veganský a bezlepkový velmi dobrý recept, jen pozor na nahořklost květáku...


Korpus:
1 malý květák
olej a větší koláčová forma
1 lžička sušené bazalky
1 lžička drceného sušeného česneku nebo 1-2 stroužky čerstvého
2 lžičky kurkumy (na barvu korpusu ;)
4 lžíce psyllia nebo 3 lžíce rozmixovaných lněných semínek (místo vejce)
sůl
prášek do pečiva s vinným kamenem

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Rozšťoucháme na kaši a smísíme s kořením a veganským vejcem (psyllium nebo lněné semínko).  Do vymazané koláčové formy vytvarujeme z těsta korpus. Pečeme ho nejprve samotný při 180°C asi 30 minut.

Náplň:
300ml rajčatového pyré
1 lžička oregana (dobromysl)
česnekové tofu
sůl
černé olivy
čerstvé lístky bazalky

Pyré ochutíme oreganem, případně dalším česnekem, osolíme a potřeme jím korpus. zasypeme olivami a najemno nastrouhaným tofu. Dáme znovu do trouby, tentokrát už jen asi na 20 minut. Před podáváním bohatě posypeme čerstvými lístky bazalky.

0 komentářů: