Pizzy a slané koláče,
Korpus:
1 malý květák
olej a větší koláčová forma
1 lžička sušené bazalky
1 lžička drceného sušeného česneku nebo 1-2 stroužky čerstvého
2 lžičky kurkumy (na barvu korpusu ;)
4 lžíce psyllia nebo 3 lžíce rozmixovaných lněných semínek (místo vejce)
sůl
prášek do pečiva s vinným kamenem
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Rozšťoucháme na kaši a smísíme s kořením a veganským vejcem (psyllium nebo lněné semínko). Do vymazané koláčové formy vytvarujeme z těsta korpus. Pečeme ho nejprve samotný při 180°C asi 30 minut.
Náplň:
300ml rajčatového pyré
1 lžička oregana (dobromysl)
česnekové tofu
sůl
černé olivy
čerstvé lístky bazalky
Pyré ochutíme oreganem, případně dalším česnekem, osolíme a potřeme jím korpus. zasypeme olivami a najemno nastrouhaným tofu. Dáme znovu do trouby, tentokrát už jen asi na 20 minut. Před podáváním bohatě posypeme čerstvými lístky bazalky.
Pizza s květákovým korpusem
Odlehčujeme, ale chutě jsou, takže labužnicky! Veganský a bezlepkový velmi dobrý recept, jen pozor na nahořklost květáku...![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfp3f5BPr6FsBOl4WUSAzwSKQ9fVWMoxFDFc653Dx7PoeRLJE084ME4MWO7LMDFbRrAZK3i7BpDuGUMkS5ZYL-g_Tc3wdM7djHNIjSNrc49ogV-jipBVjURkLro_I8DI7U-4aDGgTvtYw/s1600/DSC06628.jpg)
1 malý květák
olej a větší koláčová forma
1 lžička sušené bazalky
1 lžička drceného sušeného česneku nebo 1-2 stroužky čerstvého
2 lžičky kurkumy (na barvu korpusu ;)
4 lžíce psyllia nebo 3 lžíce rozmixovaných lněných semínek (místo vejce)
sůl
prášek do pečiva s vinným kamenem
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Rozšťoucháme na kaši a smísíme s kořením a veganským vejcem (psyllium nebo lněné semínko). Do vymazané koláčové formy vytvarujeme z těsta korpus. Pečeme ho nejprve samotný při 180°C asi 30 minut.
Náplň:
300ml rajčatového pyré
1 lžička oregana (dobromysl)
česnekové tofu
sůl
černé olivy
čerstvé lístky bazalky
Pyré ochutíme oreganem, případně dalším česnekem, osolíme a potřeme jím korpus. zasypeme olivami a najemno nastrouhaným tofu. Dáme znovu do trouby, tentokrát už jen asi na 20 minut. Před podáváním bohatě posypeme čerstvými lístky bazalky.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPE04wY1quzDUWwlmVzp19b285zHY23UcgOLLcU68a6FWr3fZiDNkFprxIB6JMb0-kEBDvEAamLNh0Czmmk3AmfkBub1sesiHwx4PJRUcDf82eHkIxh2AMbwIqC8-epEI4ihWc26B4VqA/s1600/DSC06626.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKraZK_oaGDpHWaYdzcZ82gG2WIAsBkfupRP5zEYLZJJBVVFvh0FLKtgTWA-nCi3ZjldvAnMBmkuX3jt5zC_7ahgncJJIf7ubGrFnPczSSAf9UzwzhUuLb63X0bKdqM9MOcIPHuMBHyro/s1600/DSC06623.jpg)
0 komentářů: