Polévky

Polévka z pečeného květáku s cizrnou

31.3.18 ApiAstrum 0 Comments

Polévka zajímavé a nešední chuti díky uzené paprice. Můžete jí uvařit s cizrnou, ale i bez ní je výtečná a zase lehčí. Je ale ještě celkem zima a cizrna dobře zasytí ;)


1 velký květák
1 palice česneku
olivový nebo slunečnicový olej
mletá uzená paprika
sůl

Do trouby předehřáté na 200°C dáme na plechu vyskládané rozebrané růžičky květáku a oloupané stroužky česneku, pokapané olejem, osolené a posypané paprikou. Pečeme asi 40 minut.

máslo nebo ghí
2-4 mrkve
1 pórek
250g uvařené cizrny
2l zeleninového vývaru nebo horké vody
sůl, pepř
citronová šťáva

V polévkovém hrnci orestujeme mrkev a pórek, osolíme. Vložíme pečený květák s česnekem, část si ponecháme stranou na servírování,cizrnu a zalijeme vývarem. Povaříme asi 10 minut a pak ponorným mixérem rozmixujeme. Osolíme a opepříme podle potřeby, můžeme použít i citrónovou šťávu na dochucení.

0 komentářů: