Koláče

Třešňový clafoutis s konopnou moukou

7.6.18 ApiAstrum 0 Comments

Jde v podstatě o něco jako třešňovou bublaninu po francouzsku. Některé ingredience jsem pozměnila na nutričně "zajímavější" ;) Měl by být tradičně s nevypeckovanými třešněmi, protože pecky uvolní pečením typické aroma. Mám ale radši koláč bez pecek a pro děti je to vhodnější...


asi 1kg třešní
40g konopné mouky
40g mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
3 lžíce kokosového cukru
2 lžíce vanilkového extraktu
4 vejce
360g kefíru nebo i bílého jogurtu
špetka soli
citrónová kůra

Ze surovin vymícháme řídké těsto a nalijeme do vymazané nízké koláčové formy. Hustě poklademe třešněmi a při 175°C pečeme 50-60 minut.
Originál clafoutis je žluťoučký, já už jsem si však zvykla, že používáním tmavých, výživnějších, sladidel těsto takové nikdy nebude. Tady navíc s konopnou moukou, která je také tmavší...

0 komentářů: