Cukroví a sušenky

Išlské dortíčky

17.12.18 ApiAstrum 0 Comments

Podle rakouského lázeňského města Bad Ischl. Moje poslední letošní klasika, kterou někdo dělá i dvoupatrovou proloženou ještě marmeládou. Nebo z kakaového těsta s citrónovou polevou. Ani nevím co je vlastně originál, každopádně toto je rodinný recept s mými obměnami ;)


300g celozrnné špaldové mouky
150g domácího ghí (nekupujte, je to strašně drahé! jak ho vyrobíte se dočtete zde ;)
50g mletých ořechů
50g třtinového cukru
1 žloutek
citrónová šťáva

Náplň: ořechové máslo podle vaší obliby a chuti

Poleva: kakao, agávový sirup, kokosový olej

Ze surovin vypracujeme tešto, vyválíme tlustší placku a vykrájíme různé tvary. Upečeme při 175°C lehce dorůžova. Vychladlé slepíme ořechovým máslem a dáme do lednice zatáhnout. Po pár hodinách můžeme namáčet v čokoládě, připravené ve vodní lázni a dozdobit ořechem.

0 komentářů: