Polévky

Pórková polévka s bílým vínem

11.3.19 ApiAstrum 0 Comments

Krém výtečné nevšední chuti. Kluci si jí zamilovali... Místo všelijakých houstiček a krutonů zkuste osmahlý tempeh. Je to přeci jen výživnější a zdravější ;)


1 velká cibule
1/2-1 palice česneku (podle vás)
slunečnicový olej
himalájská sůl
čerstvě namletý pepř
2 pórky
asi 8-10 brambor
200ml bílého vína
2l zeleninového vývaru
200ml rostlinné smetany

1 malá cibule
1 balení uzeného tempehu
shoyu

Oloupanou a nakrájenou cibuli s česnekem osmahneme na oleji a přidáme na kostky nakrájené brambory a na kolečka pórek. Osolíme a opepříme. Chvíli opékáme a podlijeme vínem, ještě chvilku vaříme a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Na závěr měkkou zeleninu rozmixujeme a vmícháme do polévky smetanu.

Na oleji osmahneme jednu malou cibuli a na kostičky nakrájený tempeh. Společně s nějakou čerstvou natí nebo klíčky podáváme přímo do talíře. Dochutíme pravou sojovkou.

0 komentářů: