Polévky
1 veliká cibule
slunečnicový olej
himalájská sůl
2l horké vody nebo zeleninového vývaru
drcený kmín
majoránka
tymián
černý pepř mletý
česnek
mrkev
celer
čerstvá petrželka
1 balení uzeného tempehu
2-3 hrsti ječných krup
Kroupy namočíme alespoň na 4 hodiny. Na oleji zpěníme cibulku, osolíme, přidáme koření, na malé kousky nakrájenou zeleninu. Lehce orestujeme a podlijeme vývarem. Přidáme i s vodou ve které se namáčely kroupy a vaříme je do změknutí. Na závěr přidáme nakrájený tempeh a ještě chvilku provaříme. Podáváme s čerstvou petrželkou.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9e_Q3zM1WIAk3B_4d3xZkEvrBGZS4fzFb8djVXHUnE6yDbKGkY5FyjeYJdy80sIEofvXW2dwYXuJv2jzt-B496oHXvs_OAfn8PtyUQ-GOs2JHm5NC7Koq1O8UwVzehyXIEQd7k510kO4/s1600/CC47103C-D04F-4B36-AF1F-3BA3AA8538C3.jpeg)
Nedělní kroupová s uzeným (tempehem ;)
Dlouho jsem nepřidala recept, tak tady je! Výtečná polévka, která zahřeje a dodá potřebné živiny všem vegetariánům i veganům ;)![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxN3OZgAxqvvVyq47so1qUYCePCWEhsZ59SiYkK6okxbGBnAM4X4bxe0hjDrk-tDZLDoYxxlywP97Jf25BnGhmAq08zlwhOpIH_qLO9YY2glC2RtD4Tm-MSZF0b4vqWhdNgAiVmu8VuhU/s1600/42FD8A55-F8BC-4C54-9AF9-A644B161C1BD.jpeg)
1 veliká cibule
slunečnicový olej
himalájská sůl
2l horké vody nebo zeleninového vývaru
drcený kmín
majoránka
tymián
česnek
mrkev
celer
čerstvá petrželka
1 balení uzeného tempehu
2-3 hrsti ječných krup
Kroupy namočíme alespoň na 4 hodiny. Na oleji zpěníme cibulku, osolíme, přidáme koření, na malé kousky nakrájenou zeleninu. Lehce orestujeme a podlijeme vývarem. Přidáme i s vodou ve které se namáčely kroupy a vaříme je do změknutí. Na závěr přidáme nakrájený tempeh a ještě chvilku provaříme. Podáváme s čerstvou petrželkou.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9e_Q3zM1WIAk3B_4d3xZkEvrBGZS4fzFb8djVXHUnE6yDbKGkY5FyjeYJdy80sIEofvXW2dwYXuJv2jzt-B496oHXvs_OAfn8PtyUQ-GOs2JHm5NC7Koq1O8UwVzehyXIEQd7k510kO4/s1600/CC47103C-D04F-4B36-AF1F-3BA3AA8538C3.jpeg)
0 komentářů: