Pomazánky

Jednoduchá avokádová pomazánka

26.6.15 ApiAstrum 0 Comments

Velmi rychlá, dobrá a moc zdravá pomazánka. Česká alternativa Guacamole. Kdo ale není zvyklý na avokádo, zpočátku prý odrazuje zelená barva :)


2 dobře zralá avokáda
2 stroužky česneku
1/2 citronu
sůl

Dobře zralé avokádo poznáte už v obchodě tak, že půjde lehce odloupnout stopka. Pozor ale na hodně změklá avokáda, ty už budou asi moc přešlá-uvnitř mají ošklivé hnědé skvrny, zřejmě už plíseň. Není to zrovna levná záležitost tak se vyplatí vědět jak vybírat.
Avokáda rozpůlíme a vydlabeme lžičkou, přidáme utřený česnek a šťávu z půlky citronu. Dobře rozmělníme, nejlíp to jde vidličkou a je hotovo. Osobně vůbec nedoporučuji solit celou pomazánku, když vám totiž zbyde vydrží sice v uzavřené nádobce v lednici do druhého dne, ale pustí vodu a není už tak chutná, přijde mi že i více ztmavne-oxiduje. Takže solte až na chlebu. Dobrou chuť!

0 komentářů: