Čočka,

Čočka na kari s rajčaty a pórkem

7.6.15 ApiAstrum 0 Comments

Jedno z mých oblíbených jídel :) ,je rychle hotové a skvěle chutná. Čočka nevyžaduje dlouhé namáčení, některá vůbec. Pozor jen na půlenou čočku, snadno se rozvaří, i když u tohoto jídla to asi není na škodu, protože pravý Ind by to stejně ještě zahustil cibulovým pyré.

 
Na cca 4 velké porce:
2-3 lžíce ghí
2 cibule
200g červené nebo žluté čočky
4 rajčata / rajský protlak / plechovka krajenych rajčat
1 pórek
2 mrkve
1  lžička kari
2  lžičky kurkumy
1  lžička římského kmínu
1/2  lžičky zázvoru
špetka kayenkého pepře / chilli

Čočku propláchneme vodou a neosolenou vaříme asi 10-15min, můžeme k ní přidat mořskou řasu.
Na pánvi osmahneme cibulku, osolíme, pak přidáme zeleninu a koření a chvilku podusíme. Na závěr přidáme uvařenou čočku a dosolíme. Podáváme s čapátí nebo s basmati rýží.

0 komentářů: