Když honí mlsná

Domácí RAW čokoláda

9.6.15 ApiAstrum 0 Comments

KAKAO-plodina bohů :)
  • Patří mezi superfoods, jedné z nejkomplexnějších potravin planety.
  • Obsahuje mnoho vitamínů, antioxidantů a minerálů a to zejména hořčíku, kterého je v současné stravě velmi málo a organické síry.
  • Obsahuje epikatechin, je ale zapotřebí konzumovat celé nepražené kakaové boby včetně slupky, abyste využili výhod této velmi účinné látky.
  • V syrovém (nepraženém) kakau se tyto látky zachovají ve stabilním a snadno vstřebatelném stavu pro náš organismus. 
100g kakaového másla (tvrdé, nerafinované)
40g agávového nebo jiného sirupu
70g RAW kakaa
špetka soli

Máslo šetrně rozpustíme (vodní lázeň/topení..) a vymícháme s ostatními ingrediencemi do hladké a lesklé hmoty. Čokoládu nalijeme do formiček na pralinky, před tím ale můžeme na dno přidat kousky sušeného ovoce nebo oříšků. Osobně doporučuji drcené kakaové boby! Necháme ztuhnout, hotové pralinky uchovávám v lednici.
Poměr kakaa a sirupu si může každý doladit podle své chuti.

0 komentářů: