Čočka

Čočka s vejcem

30.6.15 ApiAstrum 0 Comments

Stará známá klasika a určitě si říkáte co na tom? Když máte ale kvalitní čočku a nenapančujete jí moukou a nedochutíte octem (fujtajbl), ale půjdete na to JINAK věřte, že si dobře pochutnáte! U nás doma máme čočku hodně rádi, naštěstí dnes je na výběr spousta druhů čočky a tak s ní můžete přímo čarovat. Na toto jídlo je nejlepší tmavá čočka nebo Beluga. Předem se nemusí namáčet, je rychle uvařená a ne rozvařená, k tomu všemu má výbornou chuť sama o sobě jen osolená. Čočka obsahuje hodnotné bílkoviny, vitamíny skupiny B a kyselinu listovou, také spoustu minerálů a hodně železa. Vstřebánvání železa do organismu usnadní vitamín C-já vymačkám do uvařené čočky půlku citronu i když dávám pickles....


250g tmavé čočky
olivový olej
1/2 citronu
mořká řasa dle individuální volby ;)
6-8 vajec
pickles nebo kysané zelí
salát na oblohu

Čočku uvaříme podle návodu, vodu nesolíme-tak se vaří všechny luštěniny, pouze přidáme kousek sušené mořské řasy. Do hotové čočky vymačkáme ciron a zacákneme olivovým olejem. Na pánvi připravíme vejce a servírujeme s pickles nebo zelím. Jednoduhé, rychlé, chutné a výživné jídlo.

0 komentářů: