Ječné kroupy

Adzuki vege-prejt

30.6.15 ApiAstrum 0 Comments


250g fazolek adzuki
sušená mořská řasa dle libosti
200g ječných krup nebo rýže natural
3 velké cibule
4 stroužky česneku
olivový olej
mořská sůl
2 lžíce majoránky
lžička sušeného zázvoru
popř. Shoyu

Fazole si den předem večer namočíme (asi na 12h), druhý den vodu vylijeme a ještě je propláchneme, tímto se zbavíme nadýmavých látek a budou lépe stravitelné. V nové neosolené vodě pouze s kouskem řasy je vaříme asi 40-45 min, pak už se rozvářejí a v jídle to nevypadá dobře. Současně také uvaříme kroupy nebo rýži podle návodu. Scedíme a obojí dáme do mísy, zacákneme oliváčem, přisypeme majoránku, zázvor, utřený česnek a dobře osolíme. Na pánvi orestujeme cibulku a přidáme do směsi, kdo ale nechce jíst smažené tak to může vynechat jde jen o chuť, vše dobře promícháme, případně dochutíme Shoyu omáčkou a můžeme podávat se zelím nebo pickles.

Vegetariánům je dobře známo, že kombinací luštěnin s obilovinami současně pokryjí všechny aminokyseliny nezbytné pro zdravé fungování organismu. Získáme tak kompletní protein jako je v živočišné stravě.

0 komentářů: