červen,

Jahodová klevela s rebarborou

26.6.15 ApiAstrum 0 Comments

Počítejte s řidší konzistencí :) Dělala jí letos poprvé a chuťově je opravdu výborná, doporučuji! Jako omáčka ke sladkým knedlíčkům, do jogurtu, k pudinkům, do ovocných pohárů apod. Na palačinky jí moc nedoporučuju dost to teče, tam se hodí spíš klasická marmeládka.


1kg jahod
250g rebarbory
400g třtinového cukru
1 ciron
1 vanilkový lusk
1 lžička mleté skořice
3 lžičky jablečného pektinu

Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit jahody, oloupanou a nadrobno nakrájenou rebarboru, cukr, šťávu z jednoho citronu, skořici, pektin a drobná semínka z rozpůleného lusku vanilky-stahneme krásně nožem pokud je lusk měkký, tvrdý nekupujte bude asi starší nebo špatně zabalený a semínka z něj špatně nožem dostanete. Rozvařujeme asi 10-15minut, můžeme jahody trohu pomačkat. Sbíráme pěnu vzniklou vařením a horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.

0 komentářů: