Cizrna,

Naklíčená cizrna s basmati rýží

3.7.15 ApiAstrum 0 Comments


100g cizrny
1 cibule
sezamový olej
2 lžičky černého hořčičného semínka
2 lžičky kurkumy
1 pórek
3 mrkve
čerstvý zázvor (asi 2 cm)
mořská sůl
asi 350g rýže basmati

Cizrnu necháme naklíčit podle postupu zde. Naklíčené luštěniny s klíčkem o velikosti zrna jsou už dobře straviltelné. Trvá to asi 3 dny.
Předem musím napsat ze pokud budete chtít zaměnit sezamový olej za jiný a místo čerstvého zázvoru dát sušený nezískáte typickou exotickou chuť tohoto jídla!
Na sezamovém oleji chvilku restujeme tmavé hořčičné semínko-jedině tak uvolní svojí typickou chuť, přidáme cibuli a sůl a zlehka osmahneme. Přidáme nakrájený celý pórek a mrkev nastrouhanou na kolečka, po chvilce i naklíčenou cizrnu a kurkumu a asi 5 minut dusíme pod pokličkou. Je potřeba to trochu podlít vodou. Na záver vmícháme nastrouhaný zázvor. Podáváme s rýží Basmati.

0 komentářů: