Pudinky a krémy

Puding z tapioky

12.7.15 ApiAstrum 0 Comments

Na tuhle dobrotu jsem se chystala už dlouho, někdo možná tapioku znáte z Bubble tea, jiní zase z bezlepkové diety. Jedná se o škrob z hlízy manioku a dá se sehnat v sypké formě nebo ve formě perliček různé velikosti. Není to žádná zázračně nabitá potravina, ale přesto vám dá rozhodně více vitamínů a minerálů a více zasytí než klasický pudink. Podle mě je ještě jemnější a krémovější, navíc ty kuličky jsou prostě božský! :) To musíte zkusit, není o nic těžší ho připravit než klasický puding.
V Británii je prý hodně oblíbený, v Asii ho jedí ještě teplý........ a hlavně děti se po něm můžou utlouct.


100g tapioky
600ml obilného mléka (nejčastěji se však používá kokosové, hlavně v Asii)
2 lžíce agávového sirupu (případně méně a můžeme si hotový puding polít javorovým sirupem)
špetka skořice (nemusí být)

Kuličky přes noc namočíme do části mléka, budou tak rychleji uvařené a všechny dokonale průhledné. Když na to ale zapomenete nevadí můžete je uvařit i nenamočené jen to bude trvat trošku déle a občas stejně najdete kuličku s bílým středem.
Slijeme namočené kuličky do kastrolu, přidáme zbylé mléko, sirup, skořici a vaříme do zhoustnutí a zprůhlednění kuliček.
Dá se i velmi dobře vyklopit. Doporučila bych ještě po nalití horkého pudinku do skleniček přikrýt je třeba čistou utěrkou, udělá se jinak celkem silný škraloup.

0 komentářů: