Pomazánky

Raw hummus (cizrnová pomazánka)

13.7.15 ApiAstrum 0 Comments

Tradiční hummus je z vařené cizrny, ta se ale musí předem namáčet a potom dlouze vařit, nejlépe v papiňáku. Nebo si kupte kvalitní cizrnu v plechovce. Na živou variantu necháte cizrnu naklíčit, trvá to ale asi 3-4 dny a chce mnohem častěji propláchnout-ráda se kazí. Osobně preferuji spíše cizrnu vařenou, není tak těžká a má mnohem lepší chuť, patrně bude také líp stravitelná.....


50g cizrny (dáme předem naklíčit-postup zde)
2 lžíce tahini
1 lžička mořských řas Dulse
1 lžíce olivového oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžíce tamari
1 lžíce sušených pivovarských kvasnic
1/2 citronu-vymačkáme šťávu
3 stroužky česneku
mořská sůl (já solím až na chlebu kvůli trvanlivosti pomazánky)

Všechny ingredience dáme do vyšší mísy a umixujeme opatrně ponorným mixérem. Podáváme na kváskovém chlebu.

0 komentářů: