Těstoviny a kuskus

Těstoviny s bešamelem a dušeným špenátem

8.7.15 ApiAstrum 0 Comments


500g celozrnných nebo jiných alternativních těstovin

BEŠAMEL:
1 cibule
olivový olej
1l vody nebo zeleninového vývaru
mořská sůl
12 lžic špaldové mouky
100ml bílého vína
obilná smetana (malá krabička)
muškátový ořech
1-2 stroužky česneku

ŠPENÁT: (variace: brokolice, pórek, fazolkové lusky...)
velká mísa špenátu
mořská sůl
1 cibule
4 stroužky česneku

Dáme si vařit těstoviny a mezitím si připravíme bešamel. V kastrolu osmahneme cibulku, přidáme vývar a zakvedláme postupně mouku, osolíme. Ztlumíme, přilijeme víno a přidáme utřený česnek a prováříme asi 10 minut. Na závěr nastrouháme trochu muškátového oříšku a můžeme zjemnit obilnou smetanou a trochu pomixovat ponorným mixerem. Hustotu omáčky (poměr mouky a vody) si namíchá každý jak mu chutná sám.
Špenát omyjeme, natrháme a mírně podusíme, spíš jen necháme zavadnout, na osmahlé osolené cibulce s utřeným česnekem.
Podáváme s těstovinami, zeleninu mužeme zkusit i jinou a třeba s bylinkami místo česneku.

0 komentářů: