Smažené

Květákové karbenátky s kozím sýrem

8.7.15 ApiAstrum 0 Comments


1 květák
2 vejce
mořskou sůl
kukuřičná strouhanka (hrubá)
1 lžička provensálského koření
2 stroužky česneku
100g ovesných vloček
100g tvrdého kozího sýra
hrst zelené natě (petržel, pažitka..)
slunečnicový olej
domácí tatarka
chléb nebo brambory

Květák rozložíme na růžičky, omyjeme a necháme vařit v osolené vodě asi 10-15 minut. Pak scedíme a necháme vychladnout. Studený květák pomačkáme šťouchaldem, přidáme vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, utřený česnek, ovesné vločky a nasekanou zelenou nať. Vše dobře rukou promícháme a necháme 10 minut odležet. Rukou vyttvoříme karbenátky a lehce je obalím v kukuřičné strouhance. Smažíme pozvolněji z obou stran. Podáváme s domácí tatarkou, zeleninou a s chlebem nebo brambory. Z jednoho květáku uděláte hodně karbošů.

0 komentářů: