Bulgur

Bulgur s červenou čočkou

22.8.15 ApiAstrum 0 Comments


250g bulguru
250g červené nebo žluté čočky
mořská sůl
1 cibule
slunečnicový olej nebo ghí
1 mrkev
1/4 celeru
300g hlívy ústřičné
3 stroužky česneku
trochu řapíkatého celeru nebo květních stvolů česneku
1/2 pórku
1 plná lžíce jemného kvalitního curry
olivový olej

Bulgur s čočkou vaříme společně v jednom hrnci v osolené vodě asi 15 minut a necháme přiklopené odstát.
Na pánvi orestujeme cibulku s utřeným česnekem, přidáme hlívu a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev a celer, pórek na kolečka, nasekané stvoly nebo řapíkatý celer a koření. Přiklopíme a dusíme do změknutí zeleniny. Ve velké míse směs promícháme s bulgurem a čočkou, zacákneme olivovým olejem a promícháme.

0 komentářů: