Zelenina

Zeleninové lečo

12.8.15 ApiAstrum 0 Comments

Jednoduché a v letním vedru lehké dobré jídlo, mají ho rádi oba naši kluci a navíc teď na něj všechno najdeme na zahrádce. Dobré je i bez vajíček a třebas jen tak s kváskovým chlebem... Vždycky mě na leču odrazoval jeho vzhled - nesmí se to jen rozvařit na kaši, není to takhle ani moc dobré!


1 velká cibule
slunečnicový olej nebo ghí
mořská sůl
4 obyčejné tenkostěnné papriky, ty špičaté, některé jsou pálivé
8 rajčat
4 bio vejce nebo domácí

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji, osolíme. Přidáme na kostky nakrájené papriky a dusíme pod pokličkou asi 5 minut, pokud je potřeba trošku podlijeme vodou. Připravíme si rajčata, vykrájíme bubáky pokud jsou velké a nakrájíme na 1/6 nebo na 1/8 a ještě napůl a přidáme k paprikám. Hned přidáme vejce a provařujeme zprudka odklopené dokud se nesrazí vejce a neodpaří se přebytečná voda ne ale moc dlouho, kolem 5 minut už z toho pomalu bude kaše, občas promícháváme. Podáváme s bramborem nebo kváskovým chlebem.

0 komentářů: