Buchty

Špaldový perník z cukety

8.8.15 ApiAstrum 0 Comments

Když začnou plodit na zahrádce cukety tak se dávají pomalu do všeho, naštěstí když přerostou dají si je rádi i naše slepičky :)
Tento perník můžete vyzkoušet na podzim z jablek a do těsta trochu nasekaných ořechů, nebo z mrkve.....nebo to nakombinovat!


3 vejce
4 lžíce sirupu (agávový, rýžový, slad....)
200ml olivového oleje
350g nastrouhané cukety
350g špaldové mouky
1 sáček vinného kamene (17g)
4 lžičky kakaa
2 lžičky perníkového koření
višňová marmeláda
100g kokosového oleje
100g kakaa
4 lžíce sirupu
1/2 citrónu na šťávu

Všechny ingredience na těsto dobře promícháme, rozetřeme do pekáčku s pečícím papírem a dáme péct při 175°C na 30 minut.
Po vychladnutí podélně rozřízneme a potřeme višňovou marmeládou, přiklopíme a vrátíme do pekáčku. Trochu k sobě přitlačíme a připravíme si polevu. Necháme rozehřát kokosový olej, v létě venku, v zimě třeba chvilku na topení..., a dobře promícháme lžičkou s kakaem, sirupem a citrónovou šťávou. Potřeme rovnoměrně perník a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.

0 komentářů: