Polévky

Dýňová polévka s čočkou

13.9.15 ApiAstrum 0 Comments

K vaření dýňové polévky mě inspirovala kamarádka ze Slovenska asi před 5 lety. U nich se prý vaří odjakživa a běžně jako u nás třeba bramboračka. Chutná výborně, i dětem, v sezóně dýní si jí vždy několikrát uděláme.


1 velká dýně Hokkaidó
150g červené nebo i žluté čočky
1 cibule
2 lžičky tymiánu
1 lžička rozmarýnu
1 lžička mořské soli
2l vody nebo zeleninového vývaru

Dýni a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a s ostatními přísadami vaříme dohromady asi 30 minut a pak rozmixujeme ponorným mixérem. Pak ještě doladíme chuť a přidáme :

3 utřené stroužky česneku
šťávu z 1/2 citrónu

Servírujeme ozdobené semínky nebo ořechy a pokapané dýňovým olejem nebo obilnou smetanou.

0 komentářů: