Pudinky a krémy

Mangovobanánový coulis s pšeničnými klíčky

7.11.15 ApiAstrum 0 Comments

Slovo coulis pochází z francouzštiny a označuje hustou omáčku nebo pyré. Tradičně se připravuje povařením zeleniny nebo ovoce a propasírováním přes síto. Zeleninový coulis se používá jako základ na polévky či omáčky a ovocný nejčastěji jako dezert nebo poleva dezertu. Já si takový dezert obohatila ještě pšeničnými klíčky :)


na cca 1l coulisu:

2 šálky vody
4 vrchovaté lžíce jemné rýžové mouky
2 zralá manga
4 banány
miska pšeničných klíčků

Vodu s rýžovou moukou přivedeme k varu a si 5 minut přiklopené provařujeme, občas míchneme. Odstavíme a necháme vychladnout.
Rozmixujeme ovoce s klíčky a promícháme s rýží.
Je to zdravá svačinka pro děti a nevšední, ale zároveň výživově hodnotný, dezert pro dospělé :)

0 komentářů: