Polévky

Bílá polévka s fazolovými lusky

1.12.15 ApiAstrum 0 Comments

Naše rodinná polévka se slovenskými kořeny. Původně tam myslím nebyly žampiony, ale já jí už několik let takhle vařím, protože mi tak chutná. Vím, že spousta lidí vůbec nemusí tyhle "bílé" mléčné nebo smetanové polévky, ale jen tak pro zpestření a změnu určitě stojí za to! Navíc je velmi rychlá a nic nesmažíte (ani cibulku jak mám já v oblibě :)


250g čerstvých žampionů
4 větší brambory
2l vody nebo zeleninového vývaru
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
5 kuliček nového koření
5 lístků bobkového listu
1l mléka (já používám kozí)
400g sterilovaných fazolových lusků (nebo menší množství čerstvých)
lžic ječné mouky nebo krupičky

Do osolené vody vložíme na kostičky nakrájené oloupané brambory, žampiony na plátky, čerstvé fazolové lusky a koření. Vaříme do změknutí, pak se pokusíme vyndat kuličky nového koření a bobkové listy (jen kvůli dětem, dospělí to zvládnou na talíři :) a přilijeme mléko, přidáme sterilované fazolové lusky (pokud jsme neměli čerstvé), zahustíme moukou a necháme ještě alespoň 10 minut provařit.

0 komentářů: