Těstoviny a kuskus

Fusilli aglio olio

1.12.15 ApiAstrum 1 Comments

Tradiční bleskovka z Itálie se podává sice se špagetami, my je máme ale celkem často, protože je chtějí pořád děti tak jsem to obměnila za fusilli. Vaří se zásadně jenom ze 4 surovin jinak to prostě není aglio olio!


15-20 stroužků česneku
olivový olej
2 feferonky případně chilli omáčka (pro děti 1 menší paprika)
svazek petrželové natě

500g těstovin (klasicky špagety)
parmazán nebo jiný tvrdý sýr (v originál receptu ale není, já ho tady taky nemusím)

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vhodíme česnek nasekaný na tenké plátky a nadrobno nasekané feferonky nebo papriku. Chvilinku opékáme a přidáme nasekanou petrželku a těstoviny i s trošičkou vody, ve které se vařily. Dobře promícháme a můžeme podávat posypané strouhaným sýrem.

1 komentář:

  1. Tak toto musím někdy zkusit. Italská jídla mám moc ráda. Celkově mám pro Itálii velkou slabost a hrozně ráda se tam vracím. Hodně ráda mám například Toskánsko. Tam bych se chtěla podívat příští rok. Zrovna nedávno jsem si zkoušela hledat nějaké levné ubytování Toskánsko a všimla jsem si, že se tam teď dá sehnat za velmi slušné peníze, tak doufám, že to tak zůstane.

    OdpovědětVymazat