Čočka

Beluga vege-prejt

5.1.16 ApiAstrum 0 Comments


350g ječných krup (malých)
250g tmavé čočky Beluga
3 velké cibule
4 stroužky česneku
3 lžíce majoránky
2 lžíce ghí
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky Bambovy soli
4 bobkové listy
rozmarýn
mořská sůl

Do hrnce dáme vařit kroupy se solí a kořením, vaříme 1 hodinu. Pak přidáme čočku a vaříme ještě 20 minut. Dobře jí vmícháme a přidáme vodu dle potřeby. Snažíme se celou dobu varu nemíchat jinak se to začne připalovat, z kraje hrnce kontrolujeme hladinu, případně podléváme. Pokud nebudeme muset nakonci cedit je to ideální. Na pánvi oshneme cibuli a česnek, vmícháme majoránku a odstavíme. Ve velké míse smícháme kroupy s čočkou a cibulku, dochutíme Bambovou solí a polijeme olivovým olejem. Podáváme s kvašenou zeleninou.

0 komentářů: