Zelenina

Dýňové chilli

5.1.16 ApiAstrum 0 Comments


250g červených fazolí
bylinky na vaření fazolí (saturejka, kari lístky)
5 šálků dýňové dužiny nakrájené na kostičky
2 lžíce ghí
1 chilli papričku (nebo 1/4-1 lžičky chilli)
2 cibule
3 stroužky česneku
1 šálek bílého vína
1l vody nebo zeleninového vývaru
2 lžičky soli
1 lžička mletého kmínu
3 bobkové listy
smil italský
trošku šalvěje
1 červenou papriku
1 zelenou papriku
1 šálek kukuřice
1 pór
1 šálek rajčatového pyré

Fazole přes noc namočíme, scedíme a propláchneme a vaříme s bylinkami 1,5 hodiny. Ve velkém hrnci rozehřejeme ghí, zpěníme na něm cibuli s česnekem, přidáme chilli a dýňi. Zalijeme vínem a trochou vody, přidáme koření a dusíme 20 minut. Nakonec přidáme ostatní zeleninu a fazole, vše zalijeme zbylou vodou a dusíme dalších 10 minut. Podáváme třeba s chlebem :) Mňamka!

0 komentářů: