Těstoviny a kuskus

Lasagně se sojovým masem

16.1.16 ApiAstrum 0 Comments


2 cibule
2 stroužky česneku
slunečnicový olej
150g sojového masa (malé kostičky)
1 lžička Wurzl sypkého dochucovadla (něco jako sypký bujon, vegeta apod.)
1 lžička sušené bazalky
mořská sůl
500g kapusty
500g špenátu
200g rajského protlaku
lasagne
200g kozího tvrdého sýra
200g zakysané smetany

V kastrolu na oleji osmahneme cibuli a česnek, osolíme a přidáme bazalku. Po chvíli přidáme sojové maso, které jsme zalili horkou vodou s Wurzlem a nechali 30 minut nasáknout. Vložíme na proužky nakrájenou kapustu a natrhaný nebo mražený špenát a protlak. Dusíme do změknutí kapusty.
Dno pekáčku lehce pomažeme zakysanou smetanou, vyložíme lasagněmi, na ně dáme 1/3 směsi, pokapeme smetanou a zasypeme nastrouhaným sýrem. Takto vrstvíme třikrát a zakončíme vrstvou lasagní se smetanou a sýrem. Pečeme při 200°C 50 minut přiklopené, ke konci můžeme na chvíli odklopit kdo chce mít křupavou kůrčičku :)

0 komentářů: