Buchty

Buchta z ricotty

16.2.16 ApiAstrum 1 Comments


50g agávového sirupu
300g špaldové hladké mouky
1 sáček vinného kamene
2 bio pudinky s pravou vanilkou
4 vejce
3 lžíce olivového oleje
50g rozinek
400g ricotty
150ml rýžového mléka
3 jablka

Sypké suroviny dáme do mísy, přidáme vejce a přes cedník propasírujeme ricottu. Přidáme olivový olej, sirup, vejce a postupně za stálého míchání přidáváme mléko, až vznikne hladké těsto (docela to trvá). Potom vmícháme rozinky a těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Poklademe plátky jablek a pečeme při 175°C asi 1 hodinu.

1 komentář:

  1. Jakákoliv buchta je skvělá. Vždy si aspoň jednou do roka jednu udělám, aby se neřeklo. Maminka mi do začátku vždy samozřejmě pomohla. Poradila mi i skvělou stránku s recepty a to https://mlsnavarecka.cz/10x-nejlepsi-buchta-na-plech-rychle-a-jednoduche-recepty/ Nevěřila bych tomu, že je vážně tak skvělá. Hned jsem si musela nějaký recept zkusit. Za mě tedy maximální spokojenost.

    OdpovědětVymazat