Crumble apod.,
KORPUS:
380g celozrnné špaldové mouky
250g kokosového oleje
20g bio vanilkového cukru (1 sáček)
trochu soli
100g vlašských ořechů
Rozmixujeme ve výkonném mixéru, nalijeme do koláčové formy vymazané kokosovým olejem a vysypané strouhaným kokosem a necháme uležet v lednici 1-3 hodiny.
NÁPLŇ:
750g jablek
200g sultánek
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
třošku muškátového oříšku
šťáva z 1/2 citrónu
Jablka nakrájíme na kostičky a promícháme v míse s kořením a citrónovou šťávou, pak přidáme sultánky a nasypeme na vychlazený korpus.
DROBENKA:
100g ovesných vloček
50g slunečnicových semínek
50g vlašských ořechů
50g ghí
50g třtinového cukru
Všechny suroviny prsty promísíme (promneme) jako u klasické drobenky a nasypeme na jablečnou vrstvu.
Zakryjeme alobalem a při 180°C pečeme 30 minut, potom odkryjeme a pečeme dalších 30 minut.
Jablečný crumble s vlašskými ořechy a ovesnou drobenkou
Je to typický crumble, tak nečekejte, že se vám povede ho nabrat v kuse jako koláč ;) Asi je lepší zapéci ho rovnou v servírovacích mističkách, nějakých vhodných do trouby.380g celozrnné špaldové mouky
250g kokosového oleje
20g bio vanilkového cukru (1 sáček)
trochu soli
100g vlašských ořechů
Rozmixujeme ve výkonném mixéru, nalijeme do koláčové formy vymazané kokosovým olejem a vysypané strouhaným kokosem a necháme uležet v lednici 1-3 hodiny.
NÁPLŇ:
750g jablek
200g sultánek
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
třošku muškátového oříšku
šťáva z 1/2 citrónu
Jablka nakrájíme na kostičky a promícháme v míse s kořením a citrónovou šťávou, pak přidáme sultánky a nasypeme na vychlazený korpus.
DROBENKA:
100g ovesných vloček
50g slunečnicových semínek
50g vlašských ořechů
50g ghí
50g třtinového cukru
Všechny suroviny prsty promísíme (promneme) jako u klasické drobenky a nasypeme na jablečnou vrstvu.
Zakryjeme alobalem a při 180°C pečeme 30 minut, potom odkryjeme a pečeme dalších 30 minut.
0 komentářů: