Crumble apod.,

Jablečný crumble s vlašskými ořechy a ovesnou drobenkou

28.2.16 ApiAstrum 0 Comments

Je to typický crumble, tak nečekejte, že se vám povede ho nabrat v kuse jako koláč ;) Asi je lepší zapéci ho rovnou v servírovacích mističkách, nějakých vhodných do trouby.


KORPUS:
380g celozrnné špaldové mouky
250g kokosového oleje
20g bio vanilkového cukru (1 sáček)
trochu soli
100g vlašských ořechů

Rozmixujeme ve výkonném mixéru, nalijeme do koláčové formy vymazané kokosovým olejem a vysypané strouhaným kokosem a necháme uležet v lednici 1-3 hodiny.

NÁPLŇ:
750g jablek
200g sultánek
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
třošku muškátového oříšku
šťáva z 1/2 citrónu

Jablka nakrájíme na kostičky a promícháme v míse s kořením a citrónovou šťávou, pak přidáme sultánky a nasypeme na vychlazený korpus.

DROBENKA:
100g ovesných vloček
50g slunečnicových semínek
50g vlašských ořechů
50g ghí
50g třtinového cukru

Všechny suroviny prsty promísíme (promneme) jako u klasické drobenky a nasypeme na jablečnou vrstvu.
Zakryjeme alobalem a při 180°C pečeme 30 minut, potom odkryjeme a pečeme dalších 30 minut.

0 komentářů: