Crumble apod.,
KORPUS:
380g celozrnné špaldové mouky
250g kokosového oleje
20g bio vanilkového cukru (1 sáček)
trochu soli
100g vlašských ořechů
Rozmixujeme ve výkonném mixéru, nalijeme do koláčové formy vymazané kokosovým olejem a vysypané strouhaným kokosem a necháme uležet v lednici 1-3 hodiny.
NÁPLŇ:
750g jablek
200g sultánek
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
třošku muškátového oříšku
šťáva z 1/2 citrónu
Jablka nakrájíme na kostičky a promícháme v míse s kořením a citrónovou šťávou, pak přidáme sultánky a nasypeme na vychlazený korpus.
DROBENKA:
100g ovesných vloček
50g slunečnicových semínek
50g vlašských ořechů
50g ghí
50g třtinového cukru
Všechny suroviny prsty promísíme (promneme) jako u klasické drobenky a nasypeme na jablečnou vrstvu.
Zakryjeme alobalem a při 180°C pečeme 30 minut, potom odkryjeme a pečeme dalších 30 minut.
Jablečný crumble s vlašskými ořechy a ovesnou drobenkou
Je to typický crumble, tak nečekejte, že se vám povede ho nabrat v kuse jako koláč ;) Asi je lepší zapéci ho rovnou v servírovacích mističkách, nějakých vhodných do trouby.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1nku-ZfRLW0WykB9YZT_Cu3S-rcQR9lBikfgMoHq3d6yC1bbd6sAmJii0EsVIgTbLtCCVVmE1vX7nVQ5ohbFQslRkJZPIDwiCyrYOXKp8Fo-IFsuK6NnIGhpvh3_PSWChOP36DMEhmjWO/s1600/DSC02078.jpg)
380g celozrnné špaldové mouky
250g kokosového oleje
20g bio vanilkového cukru (1 sáček)
trochu soli
100g vlašských ořechů
Rozmixujeme ve výkonném mixéru, nalijeme do koláčové formy vymazané kokosovým olejem a vysypané strouhaným kokosem a necháme uležet v lednici 1-3 hodiny.
NÁPLŇ:
750g jablek
200g sultánek
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
třošku muškátového oříšku
šťáva z 1/2 citrónu
Jablka nakrájíme na kostičky a promícháme v míse s kořením a citrónovou šťávou, pak přidáme sultánky a nasypeme na vychlazený korpus.
DROBENKA:
100g ovesných vloček
50g slunečnicových semínek
50g vlašských ořechů
50g ghí
50g třtinového cukru
Všechny suroviny prsty promísíme (promneme) jako u klasické drobenky a nasypeme na jablečnou vrstvu.
Zakryjeme alobalem a při 180°C pečeme 30 minut, potom odkryjeme a pečeme dalších 30 minut.
0 komentářů: