Těstoviny a kuskus

Bazalková rajská omáčka s fazolovými kuličkami a tarhoňou

28.2.16 ApiAstrum 0 Comments


OMÁČKA:
1 cibule
2 lžíce ghí
2 mrkve
2l vody nebo zel. vývaru
8 lžic třtinového cukru
1/2 lžičky skořice
5 bobkových listů
1 lžička sušené bazalky (nebo nasekané čerstvé do hotové omáčky)
3 kuličky nového koření
1 tuba rajského protlaku
8 lžic ječné mouky
mořská sůl
1/2 citrónu

Na ghí orestujeme cibuli, pak přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, potom nastrouhanou mrkev, koření a chvíli ještě restujeme pak přidáme protlak a 2l vroucí vody. Zahustíme ječnou moukou, osolíme a řádně provaříme. Vylovíme bobkové listy a nové koření a hotovou omáčku rozmixujeme. Odstavíme, vymačkáme citrón a případně ještě dosladíme.

FAZOLOVÉ KULIČKY:
500g bílých fazolí
1 lžička saturejky
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžička majoránky
1 lžička mletého kmínu
2 stroužky česneku
kukuřičná strouhanka
Fazole přes noc namočíme, druhý den vodu vylijeme a propláchneme. V nové vodě uvaříme doměka se saturejkou. Po vychladnutí scedíme a rozmixujeme s kořením a utřeným česnekem. Tvoříme malé kuličky, které poválíme v kukuřičné strouhance a pečeme při 200°C 30 minut.
Podáváme s těstovinami, třeba bezlepkovými. Já zvolila tarhoňu, dobře se totiž jí a nabírá malým dětem.

0 komentářů: