Polévky

Polévka Minestrone s ovsem a cizrnou

28.2.16 ApiAstrum 0 Comments


100g bezpluchého ovsa
1 lžička sušeného rozmarýnu
2 lžíce ghí
1 cibule
2 mrkve
1 řapíkatý celer (svazek)
sůl, pepř
1 plechovka sekaných bio rajčat
1 plechovka bio cizrny
2 stroužky česneku
citrónová šťáva
Bambova sůl

Oves namočíme na několik hodin, pak doplníme vodu a dáme vařit s rozmarýnem. V pánvi na ghí osmažíme cibuli, pak přidáme na půlplátky nastrouhanou mrkev, nakrájený celer. Chvilku restujeme, přidáme rajčata, případně trochu podlijeme a přiklopíme. Asi po 5 až 10 minutách vložímo do uvařeného ovsa do hrnce, nasypeme cizrnu, utřeme česnek, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Dochutíme citrónovou šťávou a Bambovou solí.

0 komentářů: