Buchty

Makovec s domácím rybízovým džemem

21.2.16 ApiAstrum 0 Comments

Lehce poupravený recept od Country life. Mák máme rádi, má neskutečné množství vápníku a pokud máte nějaký domácí džem ještě lépe.


240g celozrnné špaldové mouky
100g modrého máku
50g mandlí
50g rozinek
1 lžička mleté skořice
2 lžíce agávového sirupu
1 sáček vinného kamene
400ml rýžového mléka
50ml olivového oleje
kokosový olej a strouhaný kokos (vymazání a vysypání formy)

POLEVA:
100g kvalitní čokolády
cca 1 lžíce kokosového oleje
strouhaný kokos (na posypání)


Mandle nasekáme najemno, umeleme mák (já používám elektrický kafemlýnek). Všechny suché ingredience nasypeme do mísy a smícháme. Přilijeme olej, mléko a důkladně zamícháme. Nalijeme do dortové formy a pečeme 30 minut při 170°C. Potom necháme vychladnout, podélně rozkrojíme a spodní díl potřeme rybízovým džemem, přiklopíme vrchní díl. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s kokosovým olejem, nalijeme na makovec a posypeme strouhaným kokosem. Necháme zatuhnout v lednici.

0 komentářů: