Quinoa

Peruánská huminta

13.3.16 ApiAstrum 0 Comments


250g quinoy bílé
250g quinoy červené
2 lžičky růžové peruánské soli
2 velké mrkve
200g tofu
1 lžička anýzu
čerstvě umletý pepř
200g tahini (nebo i jiného ořechového či semínkového másla ;)
sezamový olej

Uvaříme quinou a necháme trochu vychladnout, můžeme jí trochu pomlít nebo pomixovat. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a tofu, v hmoždíři utřený anýz, pepř, sůl a tahini. Dobře prohněteme rukou a rozložíme do pekáče, vymazaného olejem a vysypaného kukuřičnou strouhankou. Rukou směr rovnoměrně zamačkáme a vytvoříme rovný povrch. Posypeme kukuřičnou strouhankou a pokapeme sezamovým olejem. Odkryté pečeme při 200°C 45-60 minut. Podáváme se salátem nebo dušenou zeleninou.

0 komentářů: