Pudinky a krémy
3 lžičky vloček agar-agaru
100ml vody
600ml kokosové smetany
2 lžíce strouhaného kokosu
6-8 lžic agávového sirupu
2 bio citróny, limetky nebo pomeranče
Agar namočíme v kastrolku do vody na půl hodiny. Pak přidáme smetanu šťávu a kůru z jedné limetky nebo citrónu a strouhaný kokos. Přivedeme k varu a za stálého míchání chvíli povaříme, dokud se agarové vločky dobře nerozpustí. Odstavíme, přidáme kůru z druhého citrusu a osladíme sirupem. Směs nalijeme do plastových nebo silikonových formiček (jen kvůli vyklopení jinak libovolně) a dáme zatuhnout do lednice. Inspirace z Country life :)
Citrusovo-kokosová veganská panna cota
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjl45LyZnE306M-nhJm083NrG6VsBdzV3rluE4no9b3yaUvwnnxJm23x5m0wCvGbp2L7CawmKdxDZmocfY_oZZY2l_nrntsJw_a05Ma3dzs7UNy_u9P1psnNGYS6vrWc0oLNItaC_r5LVw2/s1600/DSC02214.jpg)
100ml vody
600ml kokosové smetany
2 lžíce strouhaného kokosu
6-8 lžic agávového sirupu
2 bio citróny, limetky nebo pomeranče
Agar namočíme v kastrolku do vody na půl hodiny. Pak přidáme smetanu šťávu a kůru z jedné limetky nebo citrónu a strouhaný kokos. Přivedeme k varu a za stálého míchání chvíli povaříme, dokud se agarové vločky dobře nerozpustí. Odstavíme, přidáme kůru z druhého citrusu a osladíme sirupem. Směs nalijeme do plastových nebo silikonových formiček (jen kvůli vyklopení jinak libovolně) a dáme zatuhnout do lednice. Inspirace z Country life :)
0 komentářů: