Pudinky a krémy

Citrusovo-kokosová veganská panna cota

13.3.16 ApiAstrum 0 Comments


3 lžičky vloček agar-agaru
100ml vody
600ml kokosové smetany
2 lžíce strouhaného kokosu
6-8 lžic agávového sirupu
2 bio citróny, limetky nebo pomeranče

Agar namočíme v kastrolku do vody na půl hodiny. Pak přidáme smetanu šťávu a kůru z jedné limetky nebo citrónu a strouhaný kokos. Přivedeme k varu a za stálého míchání chvíli povaříme, dokud se agarové vločky dobře nerozpustí. Odstavíme, přidáme kůru z druhého citrusu a osladíme sirupem. Směs nalijeme do plastových nebo silikonových formiček (jen kvůli vyklopení jinak libovolně) a dáme zatuhnout do lednice. Inspirace z Country life :)

0 komentářů: