Nádivky a nákypy

Perníkový jahelník se sušeným ovocem a povidly

24.3.16 ApiAstrum 0 Comments


500g jáhel
obilné mléko
100g rozinek
100g brusinek
50g fíků
50g vlašských ořechů
50g mandlí
2 lžičky perníkového koření (bio od Sonnentoru)
2 lžičky kokosového oleje
domácí povidla
3 vejce-nemusí být (bio nebo domácí)
agávový sirup
strouhaný kokos

Jáhly uvaříme podle návodu ve vodě nebo v obilném mléce na kaši. Přimícháme perníkové koření, sirup, kokosový olej, po zchladnutí i vejce. Do pekáče rozprostřeme polovinu jáhel, pomažeme povidly (případně je trochu naředíme, moje domácí mám marmeládovité konzistence). Fíky a ořechy nasekáme na menší kousky a s rozinkami a brusinkami posypeme povidlovou vrstvu. Uzavřeme zbytkem jáhel a uhladíme, můžeme ještě posypat kokosem. Pečeme při 180°C asi 30 minut.

0 komentářů: