Nádivky a nákypy
Perníkový jahelník se sušeným ovocem a povidly
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKkZPXnFNXWscbikeckjV_dMOsq5qRegY1OJlCkP2vag5bQMOgiMIVHW9Pub0TdREtUXbgBjN7A3wsNU8VzPX8urSQQVqiksrpnuYD1Phcu_-Sw3ZFcU_cbLZonz5v5aP5U54rxlU71FSX/s1600/DSC02250.jpg)
500g jáhel
obilné mléko
100g rozinek
100g brusinek
50g fíků
50g vlašských ořechů
50g mandlí
2 lžičky perníkového koření (bio od Sonnentoru)
2 lžičky kokosového oleje
domácí povidla
3 vejce-nemusí být (bio nebo domácí)
agávový sirup
strouhaný kokos
Jáhly uvaříme podle návodu ve vodě nebo v obilném mléce na kaši. Přimícháme perníkové koření, sirup, kokosový olej, po zchladnutí i vejce. Do pekáče rozprostřeme polovinu jáhel, pomažeme povidly (případně je trochu naředíme, moje domácí mám marmeládovité konzistence). Fíky a ořechy nasekáme na menší kousky a s rozinkami a brusinkami posypeme povidlovou vrstvu. Uzavřeme zbytkem jáhel a uhladíme, můžeme ještě posypat kokosem. Pečeme při 180°C asi 30 minut.
obilné mléko
100g rozinek
100g brusinek
50g fíků
50g vlašských ořechů
50g mandlí
2 lžičky perníkového koření (bio od Sonnentoru)
2 lžičky kokosového oleje
domácí povidla
3 vejce-nemusí být (bio nebo domácí)
agávový sirup
strouhaný kokos
Jáhly uvaříme podle návodu ve vodě nebo v obilném mléce na kaši. Přimícháme perníkové koření, sirup, kokosový olej, po zchladnutí i vejce. Do pekáče rozprostřeme polovinu jáhel, pomažeme povidly (případně je trochu naředíme, moje domácí mám marmeládovité konzistence). Fíky a ořechy nasekáme na menší kousky a s rozinkami a brusinkami posypeme povidlovou vrstvu. Uzavřeme zbytkem jáhel a uhladíme, můžeme ještě posypat kokosem. Pečeme při 180°C asi 30 minut.
0 komentářů: