Pizzy a slané koláče

Hlívová pizza s vlašskými ořechy

24.3.16 ApiAstrum 0 Comments


Na 2 placky:
350g semolinové mouky na pizzu
200ml vlažné vody
20g droždí
2 lžíce olivového oleje

Omáčka:
250g pasaty nebo rozmixovaných čerstvých rajčat
1 lžička sušené bazalky
3 stroužky česneku

Náplň:
1 velká cibule
olivový olej
sůl, pepř
500g hlívy
1 lžička mletého koriandru
1-2 lžičky šalvěje

100g nasekaných vlašských ořechů
parmazán

Ve vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v teple kynout.
Cibuli osmahneme na pánvi, přidáme nakrájenou hlívu na nudličky, okořeníme a dusíme do změknutí. Trošku bude potřeba to podlít vodou.
Hotové těsto rozdělíme na dvě, roztáhneme rukama do tenka, vytvarujeme trochu okraje nebo se vejde do velké koláčové formy. Potřeme asi 4-5 lžícemi omáčky, nasypeme polovinu hlívové směsi, ořechů a lehce zasypeme parmezánem. Pečeme při 220°C asi 12 minut.

0 komentářů: