Polévky

Pikantní dýňovo-celerová polévka s bulgurem

24.3.16 ApiAstrum 0 Comments


1/2 velké muškátové dýně
1/4 celeru
1 velká cibule
2 lžíce ghí
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1/4-1 lžička chilli
3 bobkové listy
sůl, pepř
150g bulguru
2l vody
2 stroužky česneku

V hrnci orestujeme na ghí nakrájenou cibuli, přidáme koření, promícháme a vložíme nahrubo nastrouhanou dýňovou dužinu a celer. Chvilku restujeme a pak podlijeme vodou, vaříme asi 20 minut. Přidáme bulgur, utřený česnek a vaříme ještě dalších 15 minut. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem, případně dosolíme, můžemepodávat se zakysanou smetanou.

0 komentářů: