Když honí mlsná

Nutela s datlemi

24.3.16 ApiAstrum 0 Comments

Nutela z lískových ořechů, kterou si vyrobíte doma je opravdu zdravá pochoutka. Samozřejmě je to sladké a tak se to nesmí s konzumací moc přehánět, ale znám lidi co tohle množství snědí tzv. naposezení. Opražené lískové ořechy jsou bohatým zdrojem minerálů, což ocení děti v růstu, tedy spíš starostliví rodiče, děti zajímá nejvíc že je to sladká dobrota ;) Moc dlouho vám doma nevydrží, věřte mi, a kdyby přeci jen tak ji skladujte raději v lednici.


150g lískových ořechů
150g datlí
3 lžíce raw kakaa
2 lžičky ghí
2 lžíce javorového sirupu

Ořechy krátce v troubě opražíme. Lískové ořechy jsou jedny z mála u kterých se to doporučuje (já si před použitím vždy opražím i vlašské ořechy). Po vychladnutí snadno ořechy oloupeme, nemusíme pečlivě-někdo dělá nutelu i z neloupaných ořechů, má ale jinou chuť! Pak se všemi surovinami společně rozmixujeme ve výkonném mixéru. Pokud chcete opravdu pomazánkovou konzistenci, přidejte víc ghí nebo třeba i kokosového oleje.

0 komentářů: