Nádivky a nákypy

Velikonoční nádivka s kváskovým chlebem a jarními natěmi

27.3.16 ApiAstrum 0 Comments


1/2 misky mladých zelených natí (já našla na zahradě kopřivy, pampelišky, petrželku a kerblík)
200g uzeného tempehu
slunečnicový olej na smažení
250g kváskového chleba (asi 5 velkých krajíců)
3 stroužky česneku
6 vajec
250g hrášku (mražený/sterilovaný)
150 ml mléka (příp. obilného)
sůl, pepř
1 lžička mletého kmínu
špetka muškátového oříšku
100g slunečnicových semínek
kukuřičná strouhanka

Tempeh nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme dozlatova. Chleba nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy. Zasypeme osmaženým tempehem, přidáme utřený česnek, hrášek a slunečnicová semínka. Mléko vyšleháme s vejci a kořením a přilijeme do mísy. Zelené natě opláchneme, nasekáme a přidáme do nádivky. Vše dobře smícháme a namačkáme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Posypeme troškou strouhanky a pečeme asi 30-45 minut při 200°C, záleží jak máte nádivku vysokou, resp. na velikosti pekáčku.

0 komentářů: