Zelenina

Zeleninová směs na česneku s kaší z červené čočky

31.3.16 ApiAstrum 0 Comments


2 velké cibule
8-10 baculatých stroužků česneku
slunečnicový olej na smažení (DM)
1 velká červená paprika
1 lžička mořské soli
2 lžičky sušeného medvědího česneku
1 svazek řapíkatého celeru
2 tenké mrkve
umeocet

500g červené čočky
2 lžičky tmavé soli Kala Namak

Dáme si vařit čočku s tmavou solí, její vajíčkové aroma vařením vyprchá, nebojte, jídlo ale velmi obohatí minerálními látkami. Vaříme asi 20 minut, pokud zbyla voda ještě jí vyvaříme a rozmačkáme plochým šťouchadlem nebo rozmixujeme.
V pánvi orestujeme na oleji na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, osolíme. Pak postupně přidáváme nakrájenou papriku, řapíkatý celer a na kolečka nastrouhanou mrkev. Posypeme medvědím česnekem a dusíme doměkka. Bude potřeba trošku podlít vodou. Pokud bude potřeba dochutíme umeoctem.

0 komentářů: