Těstoviny a kuskus

Dýňová omáčka s barevnými těstovinami a tempehem

21.4.16 ApiAstrum 0 Comments


1 cibule
2 lžíce ghí nebo másla
1l vody
1,5kg dýňové dužiny
2 lžičky himalájské soli
čerstvě umletý pepř
1 lžička tymiánu
1 lžička mletého kmínu
1/4 lžičky mleté skořice

200g uzeného tempehu
slunečnicový olej

500g barevných těstovin (conchiglie: černá mrkev, špenát, červená řepa, kurkuma)

V hrnci rozpustíme ghí a osmahneme cibulku dozlatova. Očištěnou, oloupanou dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky a přidáme k cibuli. Podlijeme vodou, osolíme, okořeníme a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom rozmixujeme ponorným mixérem a podáváme s těstovinami nebo noky, posypané osmaženým tempehem.

0 komentářů: