Omelety a palačinky
3 vejce
1 lžíce ghí
2 lžíce smetany
sůl
pepř
nastrouhaný tvrdý sýr
500g žampiónů
hrst čerstvého kerblíku
Suroviny v misce rozkvedláme. Na pánvi na středním plameni rozehřejeme ghí, poté vlijeme našlehaná vejce a pánví zakroužíme, aby se rozlila po celé ploše. Posypeme orestovanými žampiony. Když chceme mít omeletu nadýchanou tak ji shrnujeme ze stran ke středu a syrové vejce tak stéká na volné místo. Pečeme pozvolna dokud není zespod lehce zlatavá, ale na povrchu by měla zůstat krémové konzistence.
Omeleta s žampiony a čerstvým kerblíkem
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi59uuU3kUAD4EXPomkWkn3GlzZJftq8jTKTlYQnb2cHReRrMpnt6sQNfNSDYFeXIbkltH0jLG1GnXTLLn3kEZSZW6aSBUPx5AiSk-W4eC-fVQtlhe0c74kdPiekQqeq_WTEniS8P8NYJvB/s1600/DSC02644.jpg)
1 lžíce ghí
2 lžíce smetany
sůl
pepř
nastrouhaný tvrdý sýr
500g žampiónů
hrst čerstvého kerblíku
Suroviny v misce rozkvedláme. Na pánvi na středním plameni rozehřejeme ghí, poté vlijeme našlehaná vejce a pánví zakroužíme, aby se rozlila po celé ploše. Posypeme orestovanými žampiony. Když chceme mít omeletu nadýchanou tak ji shrnujeme ze stran ke středu a syrové vejce tak stéká na volné místo. Pečeme pozvolna dokud není zespod lehce zlatavá, ale na povrchu by měla zůstat krémové konzistence.
0 komentářů: