Buchty

Dýňové tvaroháčky

26.4.16 ApiAstrum 2 Comments


500g upečené dýňové dužiny
500g bio tvarohu
5 vajec
1/2 lžičky ceylonské skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka soli
4 lžíce raw kakaa
6 lžic špaldové mouky

Dýni pečeme asi hodinu při 200°C rozkrájenou na půlměsíce a zbavenou semen. Vychladlou dýni oloupeme a v mixéru vyšleháme s ostatními surovinami do hladké hmoty. Nalijeme do formiček, muffinové nebo dortové formy a pečeme při 180°C asi 30 minut.

2 komentáře:

  1. Děkuji moc za tento velice dobře vypadající recept na tvarohovou buchtu :) Já bych ho hrozně ráda zkusila, ale u nás doma se stojí fronty na různé nápady na buchty a bábovky, takže se prostě píše na víkendy do fronty :D Na příští víkend u nás doma je mramorová bábovka a uvidíme, ještě, jak stihneme tuto tvarohovou :) Měj se krásně a dávej na sebe pozor...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tenhle recept musím vyzkoušet! Ale...myslíte, že je nutné tu dýní péct? Proč? Konečně jsem si pořídila robota do kuchyně přes www.slevovykupon.net Tak nebude šlehání tak děsný. Ale stejně by mě to pečení dýně zajímalo. A vlastně..jaká dýně je vhodná na tu dobrotu? Vajíčká máme domácí a tvaroh z místní farmy...to bude úplně boží mňamka!

    OdpovědětVymazat