Polévky

Kopřivová polévka

7.4.16 ApiAstrum 0 Comments

Kopřivy sbíráme na místě, kde není velké znečištění, od ranného jara do konce května, to mají nejvíce prospěšných látek. V této době je také vhodné si je nasušit na čaj. 
A vůbec, věděli jste že se z nich dělá i pivo? Mě to docela překvapilo, i když vím že se z dělá všechno možné, jako třebas i vlákno. Kopřivové pivo je prý typické pro Británii.


asi 3 lžíce ghí
2 cibule
5 stroužků česneku
900g brambor
miska čerstvých kopřiv
2,5l vody nebo zeleninového vývaru
2 lžičky mořské soli
mletý pepř
strouhaný muškátový oříšek

Na ghí osmahneme cibuli a nasekaný česnek, pak přidáme nahrubo nastrouhané brambory. Nastrouhané protože se rychle uvaří. Vložíme nasekané kopřivy a zalijeme vodou, okořeníme a asi 5 minut vaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem.

0 komentářů: