Fazole,

Hlívové korma s fazolemi

7.4.16 ApiAstrum 0 Comments

Korma znamená doslova speciální způsob dušení, v našich končinách je korma známé pro nám nezvyklé použití a chuť kokosového mléka nebo strouhaného kokosu. Osobně indická jídla miluju a obzvláště tohle velmi doporučuji, je to mňamka.


kokosový olej nebo slunečnicový olej na smažení
1 lžíce tmavého hořčičného semínka
2 cibule
2 lžičky himalájské soli
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1-1/4 lžičky chilli nebo nasekaná zelená chilli paprička
4 stroužky česneku
1/2 lžičky kurkumy
4-5 rajčat
300g hlívy ústřičné
1 lžíce mletého koriandru
1 lžička garam masaly
400ml kokosového mléka
250g uvařených fazolí (libovolné)
zelená nať (ideálně koriandru)
500g rýže basmati

Houby opláchneme pod proudem vody a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a vhodíme hořčičná semínka, když se začnou smažit přidáme najemno nakrájenou cibuli. Smažíme do zezlátnutí. Pak přidáme zázvor, česnek, chilli, kurkumu a chvilku restujeme. Pak přisypeme nakrájená rajčata a hlívu, přidáme koriandr a garam masalu, podlijeme asi hrnkem vody, a dusíme přiklopené dokud houby nezměknou. Nakonec přidáme kokosové mléko a uvařené fazole, a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme libovolnou čerstvou nať a podáváme s basmati rýží.

0 komentářů: