Květen,

Pohanka s řepou, sýrem feta a pampeliškovými listy

8.4.16 ApiAstrum 0 Comments

V dubnu jsou nejvíce zatížená játra - červená řepa a pampeliškové listy jim jistě prospějí ;)


500g pohanky
500g bio červené řepy
250g kukuřice
1ks sýru feta (kozo-ovčí)
hrst papmpeliškových listů
1 lžíce římského kmínu
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce ghí
šťáva z jednoho citrónu
2 lžičky drceného rozmarýnu
mořská sůl

Nejlépe den předem si uvaříme řepu, vcelku, trvá to asi hodinu. Pohanku krátce povaříme v osolené vodě, stahneme z ohně a necháme dojít pod pokličkou. Na pánvi rozehřejeme ghí a vhodíme římský kmín, orestujeme cibuli a česnek. Když cibulka zezsklovatí přidáme na kostky nakrájenou oloupanou řepu a lehce osmažíme. Přimícháme rozmarýn a stahneme z ohně. Přidáme k pohance, nalijeme citrónovou šťávu a smícháme dohromady. Podáváme posypané rozdroleným sýrem feta, ale nemusí být, je to výborné i bez něj.

0 komentářů: