Buchty

Povidlové buchty jako od babičky

26.4.16 ApiAstrum 0 Comments


250ml rýžového mléka
1 sáček bio vanilkového cukru
2 lžíce agávového sirupu
1/2 lžičky soli
3 vejce
70g ghí (přepuštěného másla)
50ml slunečnicového oleje
500g špaldové mouky
30g droždí
domácí švestková povidla

V míse postupně smícháváme metličkou mléko s nadrobeným droždím, cukr, sirup, sůl, 1 vejce, 2 žloutky, ghí a olej. Mouku zapracujeme rukou až do hladkého vláčného těsta. Necháme pomoučené kynout v teple do zdvojnásobení objemu. Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál, vyválíme na asi 1cm výšky a rozkrájíme na 15-20 kousků. Doprostřed každého dáme vrchovatou lžičku povidel a dobře zabalíme. Každou buchtu potřeme dokola olejem a dáme švem dolů do vymazaného pekáčku. Necháme 30 minut znovu kynout, pak potřeme zbylými bílky a pečeme asi 30 minut při 180°C. Upečené horké buchty můžete potřít rumem.

0 komentářů: