Rýže

Vegetariánská paella

26.4.16 ApiAstrum 0 Comments


olivový olej
1 velká cibule
5 stroužků česneku
1/2 lžičky mleté papriky
500g rýže basmati
asi 1,2l zeleninového vývaru nebo vody
100g rajského protlaku
250ml suchého bílého vína
400g konzervovaných rajčat
estragon, bazalka, dobronysl
5 řapíků celeru
3 papriky (červená, žlutá, zelená)
250g žampionů
250g mraženého hrášku
mořská sůl
čerstvě umletý pepř
petrželka
citrón

V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli a česnek dokud nezesklovatí. Přidáme papriku a rýži a chvilku necháme orestovat. Pak přidáme vývar, víno, rajčata, protlak a bylinky a pomalu vaříme 10-15 minut. Vložíme celer, papriky, hrášek a žampiony. Vaříme do změknutí rýže. Podáváme posypané čerstvou petrželkou a pokapané citronem.

0 komentářů: