Brambory

Bramborové suflé s libečkem a parmazánem

10.5.16 ApiAstrum 0 Comments


1 kg ve slupce uvařených brambor
50g másla nebo ghí
200ml rýžové smetany
100g parmazánu
sůl, pepř
1/2 lžičky muškátového oříšku
6 vajec
2 větvičky libečku
olej a kukuřičná strouhanka na vysypání formy

Brambory oloupeme a rozmačkáme na kaši šťouchadlem. Přidáme smetanu, ghí a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, přidáme bylinky a koření, žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme ho do směsi. Těsto nalijeme a rozetřeme do koláčové formy a ve vyhřáté troubě na 200°C pečeme asi 45 minut. Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem nebo jako bramborovou přílohu.

0 komentářů: