Cizrna,
2 lžíce ghí
1 cibule
sůl
1 kg mrkve
250g rajčat nebo rajský protlak
2 lžičky ostrého kari
250g uvařené cizrny
500g rýže basmati natural
sůl
1 lžička kurkumy
čerstvá petrželka
Uvaříme rýži podle návodu se solí a kurkumou. Na ghí osmažíme nakrájenou cibuli, osolíme a vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev, posypeme kari, přiklopíme a chvíli dusíme do změknutí mrkve. Přimícháme uvařenou cizrnu, necháme společně prohřát a podáváme s rýží posypané petrželkou.
Ostrá mrkev s cizrnou a basmati natural

1 cibule
sůl
1 kg mrkve
250g rajčat nebo rajský protlak
2 lžičky ostrého kari
250g uvařené cizrny
500g rýže basmati natural
sůl
1 lžička kurkumy
čerstvá petrželka
Uvaříme rýži podle návodu se solí a kurkumou. Na ghí osmažíme nakrájenou cibuli, osolíme a vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev, posypeme kari, přiklopíme a chvíli dusíme do změknutí mrkve. Přimícháme uvařenou cizrnu, necháme společně prohřát a podáváme s rýží posypané petrželkou.
0 komentářů: